Кекс “Ненаситна монашка”
220 г борошна, 6 яєць, 170 г цукру, 5 ст. ложок олії, 1 ч. ложка соди (погасити), ванілін. Сироп: 2 ст. ложка какао, 150 г цукру, 200 мл води, 100 г масла, 2 ст. ложки коньяку на бажання.
- Тісто: яйця збити з цукром до білої піни (хвилин 5-7), додати олію, ще трохи збити. Частинами додати борошно, акуратно перемішати. Потім ванілін і соду, гашену лимонним соком або оцтом. Бісквіт випікати в духовці при 180 градусах, хвилин 40-45, або в мультиварці.
- Поки печеться кекс, приготувати сироп для просочення. Змішати какао з цукром, розвести теплою водою. Поставити на плиту і довести до кипіння, постійно помішуючи. Потім додати масло, довести до кипіння і зняти з вогню. Насамкінець влити коньяк.
- Готовий бісквіт трохи остудити, дістати з форми. Шпажкою зробити в кексі наскрізні отвори, просочити сиропом. Кексу дати просочитися і можна пити чай.
Post Views: 47