Найпростіше печиво

Найпростіші інгредієнти, найпростіше приготування. Порадуйте рідних смачним домашнім печивом.

Домашнє печиво завжди легко відрізнити від придбаного в магазині. Воно набагато смачніше і красивіше, в нього вклали частинку душі, воно поширює аромати свіжої випічки по всьому будинку, що додає особливої атмосфери і настрою. Іноді, чекаючи гостей, хочеться приготувати щось особливе до чаю. Або діти просять приготувати солодке. Але не завжди хочеться витрачати багато часу на заміс тіста та випікання печива. У такому випадку можна спекти найпростіше, але в той же час неймовірно смачне і гарне печиво на швидку руку.

Інгредієнти:
1 яйце
0,5 склянки цукру
50 г вершкового масла (чверть пачки)
1,5 склянки борошна
третину пачки ванільного цукру

Цукор змішуємо з яйцем. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або просто розім’яти виделкою, додати його в яєчно-цукрову суміш. Наступний етап – додавання ванільного цукру і борошна. Замішуємо тісто руками. Завдяки вмісту в тісті великої кількості жиру воно не липне до рук. Вимішуємо м’яке тісто.
Розкачуємо тісто в млинець товщиною 0,7 см. Формуємо печиво спеціальними фігурними формочками або просто скористаємося склянкою. Тісто, що залишилося за межами вирізаних фігурок, акуратно прибираємо.
У попередньо розігріту духовку ставимо наш деко і печемо печиво 20-25 хвилин до золотистого кольору. Температурний режим духовки – 200 градусів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook