Закуска із перцю і баклажанів «Фірмова»
5–6 кг баклажанів, 3–3,5 кг перцю, гострий перець, 0,5 кг часнику, 2 ст. ложки солі без чубка, 3 ст. ложки цукру, 100 мл 9%-го оцту, олія для обсмажування баклажанів.
- Баклажани добре помити, відокремити плодоніжки, порізати кружальцями, залишити на 15–20 хв у підсоленій воді (гіркота зникне, шматочки не потемніють, олії при смаженні вбиратимуть значно менше). Обсмажити до золотистої скоринки, скласти у друшляк, щоб стекла зайва олія.
- Помитий і почищений перець із часником перемолоти. Масу посолити, додати цукор і оцет. Додавати краще порціями і пробувати.
- Простерилізовані банки заповнювати шарами: шар баклажанів, шар часникової маси. Не потрібно сильно утрамбовувати, щоб не розчавити баклажани.
- У глибоку каструлю на дно покласти ганчірку і налити води. Підготовлені банки накрити стерилізованими кришками. Стерилізувати після закипання води хвилин 10–15. Більше 20 хвилин не варто – баклажани сильно розваряться. Закрутити, перевернути на кришки і закутати до повного охолодження.
- Виходить 15 півлітрових банок. Закуска не дуже гостра, а радше пікантна.
Радимо також інші перевірені рецепти маринованого перцю:
- Перець маринований у медовому соусі
- Маринований перець у соусі з помідорів. Я його фанат!
Post Views: 21