Інгредієнти:
150 г гіркого шоколаду, 70 мл 35% вершків, по 1–2 ст. ложки цукрової пудри й рому (коньяку або лікеру), ваніль, фундук (за кількістю цукерочок), какао, кокосова стружка, розмелені горіхи.
З’єднати вершки з цукровою пудрою в каструльці, довести до кипіння, але не кип’ятити. Додати подрібнений шоколад і розтопити його, постійно помішуючи. Каструльку можна поставити на водяну баню. Коли все змішається, влити алкоголь і ваніль, перемішати і поставити в холодильник на 40 хв, накривши кришкою. Шоколадна маса має стати пластичною.
Чайною ложкою набирати трохи маси, скочувати кульку і вкладати всередину горіх, викладати на дошку, поставити на 20 хв у холодильник, потім обваляти в какао, кокосовій стружці, горіхах або тертому шоколаді. Зберігати в холодильнику.