1. Для м’яса: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.
2. Для птиці: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.
3. Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибулю, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.
4. Для гриля: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мускатний колір, кмин, імбир, перець чилі.
5. Для дичини: чебрець, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, ялівець.
6. Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.
7. Для капусти: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.
8. Для картоплі: коріандр, куркума, розмарин.
9. Для бобових: кумін, імбир, перець, м’ята лавандова і коріандр.
10. Для маринадів: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м’яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.
11. Для фруктів: соків, компотів: кориця, гвоздика, імбир, бадьян, кардамон.
12. Для паштетів: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон.
13. Для випічки: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.