Лікує… лід

Так-так, звичайна заморожена вода має лікувальні властивості! Допомагає позбутися геморою, герпесу, подагри і навіть целюліту!

ЦЕЛЮЛІТ

Великі брили льоду кладуть на 1-3 хв на ті ділянки тіла, які потрібно зменшити: лід пришвидшує руйнування целюлітних кальцинатів, покращує лімфодренаж. Єдине місце, куди заборонено класти лід, – живіт нижче пупа, надто велика ймовірність застудити внутрішні органи.

ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

Його також допоможе усунути крижана вода. Тільки розтирати потрібно не виски чи потилицю, як ви, певно, подумали, а зробити холодну ванну для ніг. Для цього у миску з холодною водою всипати трохи льоду та опустити в неї ноги на 1-2 хв. Потім швидко витерти, одягнути теплі шкарпетки і побігати по кімнаті або пострибати.

ГЕМОРОЙ

Ще з давніх-давен люди використовували звичайний лід для лікування геморою. Він тамує біль, звужує судини, зупиняє кровотечу, має протизапальну дію.

ПОДАГРА

Аби вгамувати біль до приходу лікаря, при подагрі можна на 1-2 хв прикладати до суглобів компрес із холодної води чи льоду. Короткий контакт з холодом зменшує інтенсивність болю та набряк.

ГЕРПЕС

Прикладання льоду знижує температуру в місці утворення виразок, відтак вони дозрівають повільніше.  При цьому лід дещо знімає свербіж і біль. Медики визнають позитивну дію сухого холоду на простудні висипання. Це ймовірно пояснюється тим, що холод гальмує запальні процеси. Однак перш ніж прикласти лід, загорніть його у щось водонепроникне. Адже вам потрібен сухий холод.

ТРАВМИ

У результаті крижаного дотику відбувається спазмолітичний ефект: м’язи розслаблюються, і больові відчуття зникають. Саме тому лід ефективний при травмах, запобігає утворенню гематом.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook