Лікер “Бейліс” домашнього приготування. Перевірений рецепт вершкового лікеру

Тільки майте терпіння: не пийте лікер одразу! Витримайте його добу в холодильнику, щоб інгредієнти "подружилися", а запах алкоголю вивітрився.

“Бейліс” домашнього приготування

0,5 л горілки, 1 б. згущеного молока, 0,4 л вершків (20%), 4 жовтки, 1 ст. ложка розчинної кави, 1 ст. ложка ванільного цукру.

  • Згущене молоко проварити від 45 хв до 1 год. Воно буде ще рідке, але карамельного кольору ( саме таке й потрібне). Але можна використовувати і сире. Охолодити.
  • Змішати жовтки (якщо не їсте сирих яєць, можна готувати без них) з ванільним цукром та згущеним молоком, збити міксером до однорідної маси. Додати суху каву і продовжувати збивати.
  • Ввести вершки, не зупиняючи збивання. Долити горілку і вимішати.
  • Розлити у пляшки і залишити в теплі на 1–2 год. Далі зберігати в холодильнику. Виходить 1,2 л напою.
  • Вже наступного дня усі компоненти “подружаться” і аромат алкоголю не буде таким різким, як відразу, а смак буде м’яким та ніжним.

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook