пампушки

Пампушки, пончики, пампухи “Чудесні” – як не називай, це смачно!

Ці пампушки вдаються настільки смачні, що діти навіть пляцків на свята не хочуть їсти, поки пампухи всі до останнього не поз'їдають. Вони смачні, пухкі і довго не черствіють!

Пампушки (пончики, пампухи) “Чудесні”

  • Об’єм склянки – 250 мл.
  • 0,5 л молока, 125 г масла – все разом закип’ятити і остудити до ледь теплого, тоді додати: 50 г дріжджів пресованих, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. сметани, 4 яйця (збити), дрібка солі, 2 ст. ложки алкоголю (давала коньяк), куркума (за бажанням), цедра лимона (за бажанням), ~ 1,2 кг борошна.

 

Замісити м’яке тісто. Тісто має відставати від рук, не липнути. Накрити рушничком чи плівкою і поставити в тепле місце ~на 1-2 год. Тісто має збільшитися втричі.

Тоді розкотити товщиною ~1 см, вирізати стаканом кружечки. Покласти начинку і сформувати пампушки. Гарненько защепити і поставити на присипану борошном поверхню швом донизу.
Можна дати пампухам підрости, але з цієї кількості продуктів в мене вийшли понад 80 пончиків. Тому, поки сформувала останні, то перші вже підросли.

Смажити в великій кількості олії (від 1 л). Пампушки мають плавати.

Порада господині. Спершу до холодної олії даю 2-3 ст. ложки горілки, тоді включаю вогонь. Алкоголь не дасть жиру вбиратися.

Смажити пампушки на середньому вогні, часто перевертаючи.
Готові викладати на паперовий рушничок. Можна посипати пудрою.

У мене було 3 види начинки:

  1. з повидлом,
  2. з маком,
  3. з вареним згущеним молоком.

Рецепт М.Попик, готувала і фотографувала Іванна Луць

Радимо також приготувати пампухи (пончики) за іншими перевіреними рецептами від господинь:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook