- Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, і зникне запах.
- Тупий ніж легко загострити, якщо потримати лезо в слабкому розчині солі.
- Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.
- Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі й охолодіть. Смак молока має покращитися.
- Якщо молоко збігло, посипте сіллю наліт з молока на плиті, тоді запах гарі зникне.
- Додайте дрібку солі в молоко, це допоможе молоко від скисання.
- Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.
- Щоб розігрітий жир на сковороді не розбризкується, треба попередньо посипати сіллю сковороду.
- Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залишити на кілька годин, після каструля легко очиститься.
- Дрібка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.
- Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10–15 хв полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.
- Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригорщу крупної солі. Не можна поливати їх гасом, а тим більше бензином. Досить солі!
- Щоб видалити з качана капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.
- Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на пару, всипте трохи солі у воду.
- Грілка гарячою довше збережеться, якщо у воду додати трохи солі.
- Поверхня праски очиститься і заблищить, якщо його слабо нагріти, змастити воском, а потім пропрасувати ганчірку, посипану сіллю.
- Кілька зерен рису захистять сіль від вологи та утворення грудок.
- Сукні з шовку збережуть яскравість, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).
- Для відбілювання зубів: змішайте 1:2 сіль і соду і почистіть сумішшю зуби.
- Замість скрабу використовуйте в бані суміш меду і морської солі. Це один із найефективніших способів зробити шкіру м’якою, наче оксамит, і прогнати целюліт.
- Щоб почистити кавник, наповніть його водою, додайте 3 ст. ложки солі і закип’ятіть.
- Щоб позбутися неприємного запаху взуття, щодня насипайте у нього трохи солі.
Post Views: 25