Домашні булочки для гамбургерів
7 г сухих дріжджів, 2 ст. ложки води, 75 г масла, 1 ст. ложка меду, 1 яйце, 370 мл молока, 650 г борошна, 1 ч. ложка солі, 1 яйце, 1 ч. ложка води, кунжут.
Змішати теплу воду і дріжджі, залишити на 5 хв. Масло розтопити й охолодити до кімнатної температури, додати до дріжджів, влити мед, перемішати. Додати молоко і яйце (все кімнатної температури). Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Насамкінець додати сіль. Місити не менше 8 хв. Дати тісту підрости 1,5–2 год. Прим’яти, розділити на 12 частин. Сформовані булочки викласти на деко на невеликій відстані одна від одної. Накрити плівкою або рушником і залишити на 1 год. Духовку розігріти до 200 ОC. Яйце збити з водою , змастити булочки, присипати кунжутом. Випікати в гарячій духовці 15–18 хв. Остудити на решітці. Діаметр булочок 9 см.