ватрушки

Ватрушки з сиром (тісто – на кип’яченому молоці)

Пишні, ароматні, з ніжною сирною начинкою — домашні ватрушки, що пахнуть дитинством! Секрет - у кип'яченому молоці.

Ватрушки з сиром

  • Інгредієнти для тіста: 500 мл молока, 1 ч. л. солі, 200 г цукру, 25 г пресованих дріжджів, 1 пакетик розпушувача (18 г), 2 яйця, 100 г сметани, 1,2 кг просіяного борошна (приблизно).
  • Інгредієнти для начинки: 500 г кисломолочного сиру, 100 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 яйце, 3 ст. л. манної крупи.

Молоко закип’ятити, остудити до теплого стану. Додати сіль, цукор і дріжджі, добре розмішати до однорідності. Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем, ввести яйця та сметану, замісити м’яке, еластичне тісто середньої густини.
Накрити тісто харчовою плівкою й залишити в теплому місці на 2 години для підйому. Після першого підйому злегка обім’яти, дати ще раз підійти, потім розділити на рівні кульки. Кожну кульку злегка приплюснути й зробити заглиблення посередині (зручно за допомогою дна склянки).

Начинка. Сир, цукор, ванільний цукор, яйце та манну крупу збити блендером до однорідної маси. Викласти начинку в центр кожної ватрушки. Дати виробам постояти 15 хвилин, щоб підійшли, потім змастити краї збитим яйцем.

Випікати у розігрітій до 200 °C духовці до золотистого кольору.

Рецепт і фото Магдалини Шершун

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook