чебуреки

Чебуреки на заварному тісті за рецептом Лілії Цвіт: тісто м’яке, а начинка соковита

Тісто виходить тонесеньке, багатошарове, а начинка дуже соковита. Чебуреки виходять ідеальні, тому рекомендую приготувати!

Чебуреки

  • Тісто на 12-15 чебуреків: 300 мл кип’ятку, 50 г олії, 600 г борошна, 1,5 ч. ложки солі.

До окропу додати сіль та олію, перемішати, вилити у просіяне борошно. Перемішати ложкою, а потім рукою. Добре вимісити. Тісто накрити рушником, залишити на 15 хв до повного вистигання.

  • Начинка: 500 г м’яса, 1 цибулина, сіль, спеції. Можна трішки води, щоб фарш був м’який і ніжний.

Поділити тісто на 12 частин, кожну тонко розкотити (2 мм) в коло. На одну половину покласти начинку, накритою другою, добре заліпити. Смажити у достатній кількості олії (щоб покривала дно) на помірному вогні.

Готувала і фотографувала Марія Гнатів

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook