Квас
- На 3-літрову банку: 8-10 ст. ложок цукру, 1 ст. ложка солоду житнього, 1 ч. ложка лимонної кислоти, родзинок 5-8 штук, 2 ч. ложки розчинної кави.
Все засипати, додати трішки холодної води, а потім залити кип’ятком (не повну банку, лише, щоб солод гарно заварився). Потім розбавити до повної банки водою, щоб була тепла, а не гаряча, бо дріжджі “зваряться”. Вкінці додати 1 ч. ложку сухих дріжджів. Поставити на добу в тепло (колір зміниться, то буде видно, коли почне “грати”), а потім в холодильник, щоб квас “загазувався”. Рецепт Марини Скрипняк
Лимонад
- 1 лимон, 3 л води, 5-6 ст. ложок цукру.
1 лимон помити покласти в морозилку на годину. Витягнути, розрізати на 4-6 частин, збити блендером. Додати літру води, залишити на годину. Потім процідити через сито (м’якоть зі шкіркою викинути), до соку додати 5-6 ст. ложок цукру і ще 2 л води. Тобто всього має бути 3 літри. Поставити в холодильник. Через пару годин можна смакувати. Рецепт Наталії Михайлишин
Мохіто
- 2 лимони, 2 л води, цукор, м’ята.
З 2 лимонів зняти цедру, бо буде гірчити. Додати цукор і м’яту, перебити все блендером. Додати 2 л води. Перемішати і процідити. Рецепт Олени Шенгелії
Квас із цикорієм
- На банку 3 л: вода кімнатної температури, 1 скл. цукру, 1,5-2 ч. ложки цикорію, 1 ч. ложка сухих дріжджів, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, родзинки 5-10 шт.
Все всипати в банку, розмішати до розчинення цукру. Залишити для бродіння на 8-12 годин. Розлити, охолодити. Спробуйте цикорій залити трохи кип’ятком, щоб запарився, а потім додати решту води, – так смачніше. Рецепт Римчук Ірини
Апельсиновий мохіто
- На 6 літрів води: 2 апельсини, 1 лимон, 1 лайм.
Фрукти розрізати навпіл і видавити сік. Додати до соку шкірку і варити хвилин п’ять Потім вийняти шкірку, а до соку додати 3 гілочки м’яти і проварити ще 5 хв. М’яту викинути, додати цукор на свій смак і розбавити водою. Рецепт Магдалини Озимок
Апельсиновий напій
- 10 л води, 4 апельсини, 1 лимон, 1 кг цукру.
Заморозити 4 апельсини та 1 лимон (щоб не гірчили). Потім їх перебити блендером, додати 10 л води та 1 кг цукру. Можна процідити. Охолодити та смакувати. Рецепт Лілії Пройдаско
Лимонно-апельсиновий напій
- На 10 л води 1 л цукру, 20 г лимонної кислоти, 1 лимон, 1 апельсин.
Воду закип’ятити, додати цукор і лимонну кислоту, охолодити, змолоти цитрусові (без зерняток), змішати, протримати на ніч, процідити. Рецепт Лесі Карпів

Квас із пересмаженого цукру
- На 6 літрів води 25 г пресованих дріжджів, 1,5-2 скл. цукру, на кінчику ножа лимонної кислоти, родзинки (за бажанням).
Воду підігріти, цукор розтопити на сковороді до карамельного кольору і вилити у воду, додати решту цукру і лимонну кислоту. До дріжджів додати чайну ложку цукру (для активації), перемішати, зачекати 5 хв. Рідкі дріжджі вилити у каструлю, перемішати, додати родзинки, накрити марлею. Залишити для бродіння на 8-12 годин. Розлити по пляшках, уникаючи осаду, охолодити. Рецепт Ірини Римчук
М’ятний напій
Залити окропом м’яту (багато, наприклад, півлітрову банку), дати настоятися кілька годин, відцідити, додати підсолоджену воду (десь 3 літри) і пляшку газованої питної води, стоїть в холодильнику. Рецепт Людмили Фадас
Квас кавовий
- 50 г кавового напою “Галка”, 400 г цукру, 0,5 ст. ложки лимонної кислоти, 10 г дріжджів.
Каву, цукор і лимонну кислоту розвести в гарячій воді, дріжджі – в теплій воді, а далі долити холодної води до 5 літрів. Через годинку квас готовий. Рекомендую випивати за день, бо чим довше стоїть, тим п’янкіший. Рецепт Оксани Павлюк
Лимонад
- 1 лимон, 1 апельсин, 0,5 л цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 8 л води, декілька гілочок м’яти.
Воду потрібно закип’ятити, всипати цукор, порізаний лимон, апельсин, м’яту. Вкінці додати кислоту. Нехай пару хвилин покипить. Я ще додавала 1 скл. порічок. Теж дуже смачно. Рецепт Мирослави Федас
Читайте також інші рецепти приготування смачного домашнього лимонаду:
-
Напій королів?.. Сім букв?.. ЛИМОНАД! 5 рецептів
-
Як приготувати лавандовий лимонад
Post Views: 114