картопляні човники

Картопляні човники на святковий стіл

Без картоплі не обходиться жодне застілля, у тому числі святковий стіл. Пропонуємо приготувати запечену картоплю оригінально і по-новому.

Картопляні човники

  • 10 шт. картоплі (середнього розміру), 300 г копченої груднинки (можна замінити звичайним салом), 10 зубців часнику, сіль, спеції за смаком.
  • А також: 20 зубочисток, пергамент або соняшникова олія для змащування.

Промити картоплю і просушити (картоплю не потрібно очищати). Розрізати навпіл на дві рівні частини, зверху посипати спеціями, перемішати. Окремо нарізати шматочками груднинку приблизно 6 см на 6 см. Розрізати навпіл зубчики часнику. Сформувати човники: взяти зубочистку, нанизати на один кінець груднинки, далі нанизати часничок, потім другий кінець груднинки. Все це встромити посередині в картоплю зі зрізаної сторони. Так сформувати всі човники. Картоплю викладати на деко, застелене пергаментом або змащене олією. Розігріти духовку до 180 градусів, поставити випікатись на 20-25 хвилин. Пекти до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці.
Рецепт і фото Марини Хвиль

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook