Картопляні човники
- 10 шт. картоплі (середнього розміру), 300 г копченої груднинки (можна замінити звичайним салом), 10 зубців часнику, сіль, спеції за смаком.
- А також: 20 зубочисток, пергамент або соняшникова олія для змащування.
Промити картоплю і просушити (картоплю не потрібно очищати). Розрізати навпіл на дві рівні частини, зверху посипати спеціями, перемішати. Окремо нарізати шматочками груднинку приблизно 6 см на 6 см. Розрізати навпіл зубчики часнику. Сформувати човники: взяти зубочистку, нанизати на один кінець груднинки, далі нанизати часничок, потім другий кінець груднинки. Все це встромити посередині в картоплю зі зрізаної сторони. Так сформувати всі човники. Картоплю викладати на деко, застелене пергаментом або змащене олією. Розігріти духовку до 180 градусів, поставити випікатись на 20-25 хвилин. Пекти до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці.
Рецепт і фото Марини Хвиль
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати
- Печена картопля “Смакота”: картопля та ж сама, а смак новий
- Дуже смачна картопля, запечена під соусом
- Картопля по-бельгійськи. Такої смачної ви ще не їли!
Post Views: 116