Шпроти по-домашньому
2 кг салаки, цибулиння, чай.
Почистити, посолити, залишити на 30 хв. Лушпиння цибулі відварити, щоб колір став насичено коричневий. Заварити 3 пакетики чорного чаю в 1 скл. кип’ятку і посолити. На низ каструлі викласти лушпиння цибулі, так щоб прикрити дно, і риба не торкалася дна. Далі викладаємо рибу животиками до низу, додати перець чорний горошком, декілька лаврових листків і коріандру. Залити 150 г олії. Залити сумішшю чаю і відвар лушпиння так, щоб води над рибою було приблизно на палець вище. Увімкнути малесенький вогонь і варити під кришкою з моменту закипання близько 2 год. Далі кришку зняти і варити до випарування рідини. За бажанням до риби можна додати чебрець чи інші приправи. У результаті виходить надзвичайно смачна рибка.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Спробуйте також приготувати:
-
Скумбрія на смак як червона риба – секрет в особливому маринаді
-
Соковитий короп, запечений у сметанному соусі