5 страв зі шведського столу, які краще не їсти

Ці страви краще ніколи не їсти, адже можна серйозно отруїтися...

All inclusive вже давно нікого не дивує. Мандрівники все частіше обирають саме такий тип відпочинку – як за кордоном, так і в Україні. Людина впевнена, що таким чином за відносно невелику суму отримає безліч смачної їжі на будь-який смак. Але є одне АЛЕ…

Ковбаски й сосиски

М’ясні напівфабрикати на курортах, попри їх привабливий вигляд, занадто часто не відповідають заявленому складу.

Замість 100% яловичини у них можуть бути субпродукти, куряча шкіра і низькоякісне м’ясо.

І це – якщо вони свіжі, а не зроблені з уже «підгулявших» продуктів.

Салати з майонезом чи йогуртом

Особливо небезпечно вживати такі страви у спеку. Причина проста – чим вища температура повітря, тим більше бактерій ви з’їсте разом із таким салатиком

У найкращому випадку у вас «закрутить у животі», в найгіршому – свою відпустку ви проведете у лікарні.

Суші та роли

З рибними стравами потрібно бути особливо обережними – сира чи недостатньо оброблена риба та ще й у теплі – направду вибухова суміш.

Якщо йдеться про сашимі, то це завжди сире м’ясо!

І морська, і прісноводна річкова риба є переносником багатьох небезпечних захворювань. У ній часто є паразити, якими легко заражається людина. Вживання сирої, недостатньо термічно чи хімічно обробленої риби загрожує зараженням глистами. А в цьому – ну, точно нічого приємного.

Десерти

Нерідко після закінчення терміну придатності їх «підшаманюють» і знову пропонують довірливим туристам.

Не з’їдені учора солодощі легесенько можуть знову опинитися на столі/ І не спокушайтеся на те, що вигляд у них – цілком пристойний. Під горою збитих вершків, фруктів і горішків із сиропом може виявитися чимало несподіванок.

Страви з фритюру

Практично завжди це дуже й дуже жирна їжа. По-перше.

А по-друге, масло у фритюрі коштує грошей, тож мінятися може не так часто, як мало б.

Словом, будьте уважні і бережіть власне здоров’я!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook