Здоров'я та краса Сам собі лікар

5 корисних продуктів, аби кишечник працював як годинник

Кишечник відіграє істотну роль в загальному стані здоров’я.

Одна з найважливіших складових здорового способу життя – максимізувати здатність організму перетравлювати їжу, засвоювати живильні речовини.

Ці п’ять продуктів найкраще стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту:

Насіння Чіа

Це крихітне насіння родом з Мексики і Гватемали і є фантастичним джерелом поживних речовин і антиоксидантів, які підтримують травне здоров’я. Вони багаті на клітковину (дві столові ложки насіння чіа дають близько 10 грамів клітковини), яка підтримує зростання і розмноження корисних бактерій в кишечнику, що, в свою чергу, сприяє здоровому травленню.

Кістковий бульйон

Кістковий бульйон – простий і економічний спосіб поліпшити травлення і зменшити запалення. Його готують шляхом кип’ятіння кісток і сполучної тканини тварин. Бульйон містить желатин, отриманий з амінокислот глютаміну і гліцину, які допомагають зв’язувати рідину в травному тракті, проходити їжі легше.

Квашена капуста

Солоні огірки і квашена капуста є потужними детоксикантом. Через процес бродіння ці продукти містять пробіотики, які допомагають поліпшити роботи кишечника. Дослідження, опубліковане в журналі Applied and Environmental Microbiology, показало, що квашена капуста містить близько 28 бактеріальних штамів, які живлять корисні бактерії в кишечнику.

Зелень

Це відмінне джерело нерозчинної клітковини, яка допомагає збільшити обсяг стільця і ​​прискорити його проходження по травній системі. Листова зелень є джерелом магнію – він сприяє зменшенню запорів за рахунок м’язових скорочень. Найкорисніші для кишечника: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і брокколі.

Лосось

Ця жирна риба багата омега-3 кислотами, які мають потужні протизапальні властивості. Вони допомагають зменшити наслідки запальних захворювань кишечника та інших розладів травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 продуктів, які любить підшлункова залоза

ТОП-5 корисних продуктів, які потрібні вашому серцю

Дата публікації: 10.04.2020 img Поділитися