Про хвороби розповість… обличчя

Дивлячись на обличчя, можна виявити деякі недуги. Є п’ять ознак того, що організму не вистачає поживних речовин. Їх можна легко помітити і ліквідувати лікарськими препаратами.

Опухлі очі

Ви, мабуть, помітили, що після пробудження у вас опухлі очі. Надмірна набряклість може вказувати на низький вміст йоду в організмі. Проведене в 2006 році дослідження виявило зв’язок між споживанням йоду і захворюваннями щитовидної залози. Подібний стан може призвести до втоми, перевтоми і опухлих очей. Інші ознаки дефіциту йоду – сухість шкіри, збільшення ваги і ламкі нігті.

Цілющі продукти: журавлина, йогурт, ламінарія, полуниця і біла квасоля.

Бліда шкіра

Блідий колір обличчя може бути ознакою того, що у вас нестача вітаміну В12. Це погано впливає на шкіру і викликає відчуття втоми. Ще одним симптомом нестачі цього вітаміну є абсолютно гладкий язик.

Цілющі продукти: лосось, червоне м’ясо, натуральний йогурт і швейцарський сир.

Сухе волосся

Погане волосся буває у багатьох. Але якщо воно у вас сухе, це може свідчити про те, що вам не вистачає біотину і вітаміну В7. Низький рівень біотину може привести до ламкості нігтів і витончення волосся. За допомогою вітамінних добавок можна підвищити рівень біотину в організмі, що сприятливо позначиться на стані волосся.

Цілющі продукти: яйця, мигдаль, горіхи, бобові та цільні зерна.

Бліді губи

Якщо у вас бліді губи, це може означати, що у вас анемія, і вам потрібно збільшити кількість заліза в своєму раціоні. При низькому рівні заліза частіше трапляються застуди, адже його дефіцит послаблює імунну систему.

Цілющі продукти: червоне м’ясо, морепродукти, квасоля, темно-зелені листові овочі, збагачені залізом зернові і горох.

Кровоточать ясна

Це нормально, коли ви іноді бачите трохи крові після зубної нитки, але якщо ви помітили, що ясна чутливі і часто кровоточать, це може бути ознакою браку вітаміну С. Стійкий дефіцит вітаміну С у вашому раціоні може привести до стану, який називається цингою

Цілющі продукти: апельсини, червоний перець, листова капуста, брюссельська капуста, брокколі, полуниця і грейпфрут.

Ці ознаки всього варіанти з багатьох можливих причин. Якщо ви відчули, що з вашим організмом щось не те – обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

За матеріалами

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook