Чотири дуже смачні рецепти з кабачків. Пальчики оближете!

Сезон кабачків розпочато. Ось чотири чудових рецепти. Обов'язково приготуйте! Тут і суп, і салат по-корейськи з кабачків, і теплий салат, і мариновані кабачки.

Крем-суп з кабачків

  • 500 г кабачків, 1 цибулина, 2 склянки води, 1 чайна ложка борошна, 25 г вершкового масла, 1 яйце, пів склянки грецького йогурту, нежирної сметани або кислого молока, багато зелені.

Кабачки порізати кружечками, залити водою й варити на слабкому вогні до м’якості, перетерти через сито. На вершковому маслі ледь підсмажити борошно. Додати до кабачків. Розвести суміш водою, в якій варилися кабачки, і поварити 4-5 хвилин. Яйце збити з кислим молоком, додати  в суп. Подавати з дрібно нарізаною зеленню.

Салат із сирих кабачків «по-корейськи»

  • 2 кабачки, 2 морквини, зелень кінзи, гострий перець, 3-5 зубців часнику, 2-3 ст. ложки яблучного оцту.

Порізати моркву тонкою соломкою (можна за допомогою спеціальної тертки для шаткування), посолити, додати гострого перцю до смаку, розчавлений часник, зелень кінзи, приправу для корейських салатів.

Кабачки теж порізати соломкою, але трохи товстіше, ніж моркву, якщо молоді, то прямо зі шкіркою, ледь присолити.

Перемішати кабачки, моркву, перець і зелень кінзи, додати приправу для моркви по-корейськи, часник. Полити яблучним (виноградним чи винним) оцтом. Залити все киплячою олією (приблизно 5-6 ст. л.). Усе перемішати й дати постояти хвилин 10, а можна й не чекати, а їсти відразу.

Теплий салат з цукіні з бальзамічним оцтом

  1. 1 цукіні (молодий, середнього розміру), 3 помідори, 2 ст. ложки олії, морська сіль – до смаку.
  2. Для заправки: бальзамічний оцет – 3 ч. ложки, цукор на кінчику ножа, олія – 3 ст. ложки, часник – 2 зубці.
  3. Зелень для подачі.

Цукіні порізати невеликими скибочками, підсмажити до м’якості на пательні в олії, наприкінці посолити. Помідори порізати скибочками. Часник пропустити через прес, влити олію, оцет, додати цукор – зробити заправку. У великій мисці змішати із заправкою овочі, викласти в 2-3 тарілки й відразу подати до столу, посипавши свіжою зеленню.

Мариновані кабачки

  • 500 г кабачків, 0,5 ч. ложки солі.
  • Маринад: 100 мл оливкової олії, 3 ст. ложки яблучного оцту, 2 ч. ложки меду, 2-3 зубці часнику, перець, зелень. 

Кабачки помити й зрізати шкірку. Нашаткувати тонкими кружечками. Скласти в миску, посолити й залишити на 30 хвилин. Приготувати маринад. Часник пропустити через прес, змішати з олією, медом, оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Чудово підійдуть кінза, базилік, кріп, петрушка. Маринад перемішати. Із кабачків злити рідину, що утворилася, відтиснути руками. Залити маринадом, перемішати. Поставити до холодильника до ранку. За цей час можна кілька разів перемішати.

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook