Касерол в перекладі з англійської «casserole» означає запіканка. Це актуальний рецепт для літа-осені, коли триває сезон кабачків.
Касерол
Інгредієнти для приготування касэрол:
Кабачки – 1 кілограм.
Цибуля ріпчаста – 3 штуки.
Яйця курячі – 5 штук.
Сир плавлений – 500 грам.
Олія рослинна – 50 мл
Італійські трави, орегано – 1 ч. ложка.
Сіль – 1,5 ч. ложки.
Кабачки помиємо, очистимо шкірку. Потім наріжемо ножем на обробній дошці на не товсті кружечки. Якщо у вас великий по діаметру кабачок, то кружечки розріжте на половинки.
Цибулю почистимо і наріжемо на кільця чи півкільця.
Сир поріжемо на пластинки. Якщо у вас немає плавленого сиру, то можна використовувати твердий сир, натертий на крупній тертці.
Розігріємо сковороду з рослинним маслом, викладемо в неї кабачки, цибулю і сир. Посолимо, додамо спеції і перемішати лопаткою. Залишаємо на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою, поки не розплавиться сир.
Збиваємо міксером яйця близько 2 хвилин.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Збиті яйця додаємо до тушкованої маси, перемішуємо лопаткою. Викладаємо отриману масу у форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності близько 40 хвилин.
Готовій запіканці даємо трохи охолонути. Нарізаємо на порційні шматки, і теплий касерол подаємо до столу.