Як змінити раціон, щоб не хворіти

Щоб бути здоровими, потрібно з'їдати не менше 500 г овочів та фруктів на день.

Каші (вівсяна, гречана, пшоняна) містять селен, який підвищує опірність організму до вірусів. До речі, при термічній обробці селен не руйнується.

Часник, цибуля. Щодня треба з’їдати по 2–3 зубці часнику і хоча б половину сирої цибулини.

Будь-яка зелень корисна, а особливо шпинат. Його треба їсти сирим або злегка тушкованим.

Мед має бактерицидну дію, він тонізує і знімає запальні процеси, прискорює обмін речовин.

Гарбуз містить потужну дозу бета-каротину, у п’ять разів більшу, ніж морква. Найкорисніша страва з гарбуза – салат, адже в сирій м’якоті міститься найбільше корисних речовин.

Горіхи збагачують організм вітаміном Е, цинком, міддю, марганцем – усі ці елементи потрібні для імунітету. Добова доза – 50 г.

Капуста, особливо квашена, як і квашені помідори та яблука, – джерело вітаміну С та органічних кислот. А ще не забувайте про буряк, корінь селери, журавлину, калину, горобину.

Щоб бути здоровими, потрібно з’їдати не менше 500 г овочів та фруктів на день.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook