Здоров'я та краса Лікування

Як позбутися ячменю на оці: причини появи і народні засоби лікування

Неприємна інфекція, яка ховається за ячменем, викликає дискомфорт і хворобливі відчуття: підвищена сльозотеча, відчуття печіння і свербіння в оці. Якщо почати його терти, то ситуація тільки погіршується. Як вилікувати ячмінь на оці швидко? Впоратися з недугою допоможуть народні засоби і медикаменти. Пам’ятайте, що лікування необхідно проводити відразу.

Причини появи ячменю на оці

Отже, які причини появи ячменю на оці і що можна зробити швидко. Якщо ячмінь на оці для вас – поняття одиничне, особливо турбуватися не варто, швидше за все, це наслідок легкої застуди. Скажімо, потрапили під дощ, мокрі ніжки. Або в жарку погоду їдете в машині з відкритими вікнами, вітер в очі, ось і причини ячменю.

Інша справа, якщо ячмені на оці у вас постійні, тут причиною появи фахівці констатують слабкий імунітет. Таблетками питання не вирішити, потрібно загартовуватися, причому загартовувати як все тіло, так і очі.

Найкраще загартовування – обливання холодною водою, а для очей ввечері робіть ванночки – налийте в таз прохолодної води, капніть в неї одну краплю йоду і на десять-п’ятнадцять секунд опускайте в воду очі і моргає ними в воді, і так 2 тижні.

У жінок причиною появи ячменів може бути неякісна косметика – якщо ячмені з’являються постійно, краще замінити її, більш ретельно обирати косметику і намагатися якийсь час наносити її якомога рідше.

Як лікувати ячмінь на оці народними засобами

Мабуть, найвідомішим народним засобом лікування ячменю на оці є яйце – його потрібно зварити, очистити і теплим прикладати до ока. Власне, це навіть не лікування ячменю – тепле яйце, як і всі інші народні засоби, сприяє швидкому дозріванню ячменю і виведенню з нього гною, тобто ячмінь проходить швидше. Можна замінити яйце теплими пакетиками трави – календули або ромашки, рекомендують народні засоби для лікування ячменю і зелений чай.

Інший засіб народного лікування ячменю на оці я вважаю більш ефективним, тому що мені він реально допомагав. Це – цибуля. Наливаєте на сковороду олію, відрізаєте від цибулини кружечок товщиною в сантиметр і кладете на сковороду на повільний вогонь. Масло засичало, цибуля стала диміти – виключаєте вогонь, виймаєте її і кладете в марлю. Гарячу цибулю потрібно через марлю прикладати до ячменю, тільки давши трохи охолонути, щоб не було опіку. Тепло, олія і сік цибулі сприяють швидкому і відносно комфортному дозріванню ячменю і швидкому його прориву.

Перед застосуванням будь-яких медичних засобів проконсультуйтеся з лікарем!