Народні рецепти з цибулі та часнику

Цибуля і часник здавна застосовуються і в чистому вигляді, і в суміші з іншими продуктами. Правда, щоб покуштувати цілющий засіб, потрібна чимала сила волі. Зате організм скаже "дякую!".

Цибуля з медом

Дрібно наріжте або натріть 1 велику цибулину, залийте 2-3 ст.л. меду і залиште при кімнатній температурі. За 20-30 хвилин до їжі з’їжте 1 ст.л. суміші. Залишки зберігайте в холодильнику.

Цибулева настоянка

Подрібніть 250 г цибулі, додайте до нього 200 г цукру і 500 мл води і варіть 1,5 г на слабкому вогні. Потім остудіть і додайте 2 ст.л. меду. Перемішайте, процідіть і вилийте в скляну пляшку. Приймати настоянку слід 3-5 разів на день по 1 ст.л.

Настоянка з часнику

Подрібніть 2 головки часнику, перекладіть в банку з темного скла і залийте 0,7 л червоного напівсолодкого вина. Поставте в темне місце на 14 днів, щодня струшуйте банку. Потім процідіть настоянку і вживайте по 1 ч. л. перед їжею, запиваючи чистою водою.

Часник з лимоном

Подрібніть 1 лимон і 2-3 зубчики часнику, ретельно перемішайте. Зберігайте суміш в холодильнику. Приймайте по 1 ч. л. до або під час їжі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook