Дім Майстер-клас

Як повернути білизну посуду

Будь-який посуд після тривалого використання тьмяніє. Звичайне миття уже не справляється з жовтизною, яка покрила стінки. Що робити? Це питання, мабуть, хвилює кожну господиню, яка любить чистоту і порядок.

Натираємо посуд звичайним оцтом. Робимо це, звичайно, у рукавичках, щоб не пошкодити шкіру рук. За пів години ополіскуємо його в теплій воді.

Чудовий засіб для очищення – сода і сіль. Ці сипучі продукти добре справляються з усіма видами забруднень, відчищають найменш доступні місця. І, що важливо, є цілком безпечними.

 Кавова гуща також чудово відмиває боки каструль усередині і зовні. Наносимо її на забруднені місця, тремо і змиваємо.

Щоб позбутися накипу в чайнику чи каструлі, додайте яблучну або лимонну кислоту і кип’ятимо не менш як 10 хвилин. Весь накип відійде, і ваш посуд засяє чистими боками.

Кіптяву або нагар з каструлі можна усунути з допомогою господарського мила. Натираємо його на терку, розводимо  у пів літрі води й намазуємо забруднені місця. Залишаємо до ранку  в цьому розчині. Відмочений бруд зранку очищаємо щіткою. Споліскуємо каструлю.