Кухня Рецепти

Ягідна наливка “Різдвяник”

Ця наливка має розкішний насичений смак, букет різних ароматів, бо містить усі (!) сезонні ягоди. Але пити її можна буде тільки на Новий рік або Різдво. Та очікування того варте!

02.07.2019 18:09

Ягідна наливка “Різдвяник”

3 л холодної води, 3 л цукру, 1,5 л горілки чи самогону. По 0,5 л різних ягід (полуниці, черешні, порічок, шовковиці, малини, смородини, вишень, ожини, чорниць, винограду тощо).

Воду, горілку і цукор засипати в бутель. Додавати по черзі дозрівання всі ягоди по 0,5 л (полуниця, черешня, малина, порічки, шовковиця, вишні, ожина, чорниці, смородина, виноград і ін.). Бутель має стояти у холодному місці, закритий капроновою кришкою. У грудні-січні напій готовий до вживання.

Рецептом поділилася Христина Балущак