Торт “Пташине молоко” із дуже ніжним мусом

Чи любите ви торти із ніжним мусом, що просто тануть у роті? Цей торт - саме такий, дуже смачний і простий у приготуванні. Бісквіт можете пекти будь-який, а от мус - тільки цей!

Торт “Пташине молоко”

Форма 25Х35 см.

Бісквіт: 4 великих яйця або 5 малих, 150 г борошна, 35 г крохмалю, 160 г цукру, 1,5 ч. ложки розпушувача, 50 г води, 50 г масла. Мус: 25 г желатину, 200 мл води, 0,7 скл. молока, 200 г масла, ваніль, 1 ст. ложка борошна, 1,5 скл. цукру, 7 яєць.

Бісквіт. Закип’ятити воду з маслом. Білки збити з половиною цукру, відкласти. Жовтки збити з рештою цукру. Вмішати збиті білки, порціями ввести просіяне з розпушувачем борошно, акуратно перемішати ложкою. Влити гарячу воду з маслом. Перемішати. Поставити у розігріту до 170 ОС духовку, пекти близько 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий бісквіт охолодити, замотати у пакет, витримати ніч. Можна пекти будь-який бісквіт за улюбленим рецептом. Розрізати охололий бісквіт навпіл, просочити сумішшю 100 мл води, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка коньяку.

Мус. Желатин залити водою. Жовтки відділити від білків. Білки поставити в холодильник. У невеликій каструльці жовтки збити з 1 скл. цукру до пишної білої маси. Влити молоко, всипати борошно, перемішати. Поставити каструльку на водяну баню. Помішуючи, крем довести до бульбашок. Він збільшиться в об’ємі. Масу остудити, зрідка помішуючи. Можна поставити у миску з холодною водою.

Розм’якшене масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем, ваніль. Желатин підігріти до розчинення, дати злегка охолонути.

Білки збити з рештою цукру до стійких піків на великій швидкості міксера. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, збити на малій швидкості. По ложці ввести масляний крем. Збити до однорідності на малій швидкості.

Збирати торт у формі з високоми бортами або кільці. Можна підвишити бортики за допомогою фольги або ацетатної плівки для тортів. На дно покласти корж, далі половину крему, знов корж і решту крему. Або викласти весь крем між двома коржами. Або покласти весь крем на нижній корж. Коржі краще заздалегідь злегка просочити. Словом, варіантів оформлення багато.

Поставити торт в холодильник до повного застигання. Покрити глазур’ю, ганашем або розтопленим шоколадом (у мене 90 г шоколаду і 70 мл молока).

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook