Так готую лікер з усіх ягід: вишень, полуниці, смородини, малини. Дуже смачний! А ягоди потім у торти і пиріжки!

Це простий універсальний рецепт, за яким готую лікер з усіх ягід: складаю всі продукти в одну банку, закручую її (як консервацію) і забуваю на кілька місяців. Виходить дуже смачний та ароматний напій! Ягоди потім використовую у торт "П'яна вишня", додаю до сметанного крему або роблю начинку в пиріжки.

Лікер з усіх ягід

У 3-літрову банку всипати літрову банку ягід (будь-яких), літрову банку цукру та літрову банку горілки, доверху залити холодною кип’яченою водою і закрутити кришкою (як консервацію). Поставити у темне місце на кілька місяців. Чим довше стоїть – тим смачніший і густіший лікер виходить. Якщо ягоди без кісточок, лікер можна зберігати закрученим 2 роки. Якщо з кісточками – 1 рік (але можна дістати вишні і зберігати далі).

Кісточки із вишень не виймати, тоді лікер має зовсім інший смак, набагато ароматніший. А потім ці вишні можна використовувати у торти (ідеально підходить для “П’яної вишні”, у бісквітний торт до сметанного крему) або пекти з ними пиріжки (тільки перед цим дістати кісточки).

Рецепт Валентини Бучковської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook