Салат до шашлику. До пікніка готові!

Салат до шашлику – простий і смачний, з недорогих і доступних в будь-який час року овочів. І його дуже зручно брати з собою на природу! 

Салат до шашлику 

900 г капусти, 300 г помідорів, 500 г моркви, 500 г перцю, 300 г цибулі, 1 стручок червоного перцю чилі, 4–6 лаврових листочків, 40 г цукру, 120 мл винного оцту, 15 г солі, 200 г оливкової олії.

  1. Потерти моркву на тертці для моркви по-корейськи, порізати перець тонкою соломкою, капусту нашаткувати.
  2. Цибулю порізати якомога тоншими скибочками.
  3. Помідори порізати максимально тонкими скибочками. Вони не збережуть форму у салаті, але стануть соусом.
  4. Дуже смачно, якщо цей салат буде трохи гострим. Стручок червоного чилі порізати тонкими кільцями.
  5. Усе скласти в глибоку миску, додати цукор, сіль, винний оцет. Ретельно розтерти овочі з приправами, щоб виділився сік. Залишити овочі при кімнатній температурі на 10–15 хв.
  6. Потім заправити салат якісною оливковою олією, ретельно перемішати. Скласти салат в порційні баночки, для аромату додати в кожну кілька горошин чорного перцю і лавровий листочок.
  7. До речі, цей салат можна законсервувати на зиму. Треба перекласти овочі в каструлю, нагріти до кипіння, прокип’ятити 7 хв і розфасувати в стерильні банки. Для надійності закрутки можна пастеризувати 10–15 хвилин (банки місткістю по 0,5 л).

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook