Рибний день. Чотири надзвичайно прості, але смачні страви

Рибу треба їсти регулярно, адже вона містить незамінні для нашого організму речовини. А якщо є вдалий рецепт – можна готувати хоч щодня!

Риба (сайда, минтай чи тріска) з грибами

500 г філе, 300 г сметани, 200 г майонезу, сіль, 200 г шампіньйонів, 300 г твердого сиру, олія.

Філе спинкою донизу викласти на деко, змащене олією. Посолити. Зверху викласти шампіньйони, трохи посолити, посипати тертим сиром. Залити сумішшю майонезу зі сметаною й запікати в духовці протягом 25 хвилин.

Короп, запечений у фользі

Короп, 1-2 картоплини, сіль, перець, кріп, півсклянки рису, 3 ст. ложки майонезу, фольга. 

Свіжого коропа почистити, відрізати голову (можна не відрізати). На фольгу викласти порізану тонкими кружальцями картоплю, на картоплю – рибу, посипану сіллю, перцем, кропом і змащену майонезом. Нафарширувати рибину тушкованим рисом з овочами чи обсмаженими грибами. Запікати у фользі 20 хвилин.

Запечена скумбрія 

1 кг скумбрії, 100 г вершків, 2 ст. ложки кефіру, 2-3 зубці часнику, 200 г твердого сиру, сіль. 

Скумбрію порізати на шматочки ще до того, як вона розморозиться. Після цього викласти рибу в посуд для запікання, посоливши й поперчивши кожен шматочок. Змішати вершки з кефіром (можна й без кефіру) із 2-3 зубцями часнику. Залити рибу отриманою сумішшю, зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці протягом 25 хвилин.

Рибна запіканка

1 кг риби (минтай, сайда, тріска), лавровий лист, кріп, перець мелений і горошок, 6 картоплин, 5 яєць, 300 г шампіньйонів, 100 г мелених сухарів, 3-5 зубців часнику, 300 г сметани, 4 столові ложки томатного соусу. 

Рибу відварити у невеликій кількості води з лавровим листом, меленим перцем і горошком майже до готовності. Картоплю відварити в лушпинні майже до готовності, зварити яйця. Шампіньйони нарізати на великі шматочки й посмажити на олії. На дно глибокої форми чи сотейника викласти: перший шар – шматки риби, посипані перцем, свіжим кропом, посолені й трохи змащені кетчупом, посипані меленими сухарями; другий шар – половина картоплі, порізаної на кружальця, поперчити усе й посипати кропом; третій шар – гриби, четвертий шар – решта картоплі, посипаної часником; п’ятий шар – нарізані яйця; шостий шар – тертий сир. Залити все соусом (сметана + томатний соус). Поставити в розігріту духовку на 20 хвилин.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook