Рідка королівська ватрушка. Рецепт для мультиварки і духовки

Це не сирник і не пиріг, а радше торт! Пухнастий шоколадний бісквіт, а всередині дуже ніжне вершково-сирне суфле. І без жодного розрізу! Як таке можливо? Читайте у рецепті - і у вас також вдасться!

Рідка королівська ватрушка

Тісто: 1 скл. (250 мл) борошна, 2 ст. ложки какао (можна додати 4 ст. ложки какао, тоді на 2 ст. ложки менше борошна), 1 скл. сметани, 0,5 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди, 2 яйця, 2 ст. ложки масла. Начинка: 500 г сиру, 0,5 скл. цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 3 яйця, 3 ст. ложки сметани (якщо сир сухий), ваніль.

Начинка. Сир перемолоти, додати яйця, крохмаль, цукор, ваніль. Збити у блендері протягом 5 хв. Маса повинна бути рідкувата. Якщо густа – додати сметани.

Тісто. Яйця збити з цукром до пишності, додати сметану. Змішати сухі складники. Змішати разом, насамкінець додати розтоплене масло.

Чашу мультиварки гарно змастити маслом, на дно покрасти кружок пергаменту. Вилити коричневе тісто. А потім прямо у центр повільно й акуратно викласти сирну масу, вона сама розповзеться і в процесі випікання її вкриє (повністю або частково) коричневе тісто. Випікати 1 год 30 хв (якщо температура випікання 120 ОС; якщо потужність 990 Вт – 1 год 10 хв), не відкривати кришку, витримати ще 30 хв на підігріві. Потімдати охолонути 20 хв з відкритою кришкою, перернути за допомогою форми для приготування на пару. Їсти, коли повністю охолоне! Можна покрити глазуррю. Іноді ватрушка виходить “закрита”, іноді “відкрита”. Вона щоразу різна, залежно від сиру.

Пекти також можна у духовці при 170-180 ОС протягом 45–60 хв. Також вдається гарно.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook