Кухня Рецепти

Пиріжки-пампушки з гарбузом і часником

Проста у приготуванні заливка з часником доповнить смак гарбузових пампушок, зробить їх не тільки ще більш ароматними, а й гостренькими.

27.02.2017 11:34

Інгредієнти:

Тісто: 150 г гарбуза (пюре), 150 мл відвару, 550 г борошна, 1 яйце (+1 жовток для змащування), 1 ч. ложка сухих дріжджів, 0,5 ст. ложки цукру, 30 г масла, 1 ч. ложка солі.

Заливка: 3 ст. ложки олії, 1 дрібка солі, 2 зубці часнику, зелень (кріп, петрушка).

Гарбуз нарізати шматочками, скласти в каструлю, залити водою і варити до м’якості. Відтак перекласти гарбуз у друшляк, щоб стік відвар (150 мл відвару залишити, охолодити до теплого). Гарбуз подрібнити на пюре.

У трохи теплому відварі розчинити цукор і дріжджі, залишити в теплому місці до з’яви пінної шапочки. У мисці з’єднати дріжджову суміш, яйце, м’яке масло, остигле гарбузове пюре і сіль, додавати частинами борошно, замісити тісто. Замісити гладке, м’яке тісто, змастити його олією, покласти в миску, накрити серветкою і залишити в теплому місці на 1,5 год. тісто прим’яти, сформувати однакові кульки, викладати у форму, застелену змащеним пекарським папером.

Залишити на 25–30 хв, змастити жовтком, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хв. Приготувати заливку: у мисочці змішати олію, дрібно нарізаний часник, зелень і сіль. Булочки вийняти, дати їм трохи охолонути і рівномірно змастити заливкою.