Кухня Рецепти

Помідори по-корейськи. Мають неперевершений смак і зберігаються до Нового року без консервації!

Якщо маєте погріб або місце у холодильнику, приготуйте помідори по-крейськи. Їх можна їсти через 8 годин після приготування або зберігати аж до Нового року без консервування, хоча ми з’їдаємо за лічені дні. Смак настільки неперевершений, що не пошкодуєте!

06.08.2019 15:57

Помідори по-корейськи

На 3-літрову банку: 2 кг твердих невеликих помідорів, порізаних навпіл, якщо більші – то на 4 частини). Для заливки: 6 перчин, 2 гострі перчини, 2 головки часнику, петрушка, кріп, 6 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі, 100 мл олії без запаху, яблучний оцет за смаком (6%, 70-100 мл).

Перекласти помідори заливкою (усе змолоти і змішати), поставити в холодильник кришкою донизу на 8 год. Потім перевернути і їсти. Якщо помідори призначені для зберігання, банки закрутити і винести у льох.

Зі свого досвіду можу сказати, що такі помідори з’їдаються майже миттєво, але заливку я не виливаю – використовую повторно. Беру меншу банку, нарізаю туди помідори, заливаю заливкою, яка залишилася від попередніх помідорів, і додаю трошки оцту. Так, спершу роблю 3 л, потім 2 л, 1,5 л і 1 л, тобто однієї заливки вистачає надовго.

Рецептом поділилася Світлана Цимарная