Кухня Рецепти

Пляцок “Празниковий”

Хочете приготувати щось особливе на десерт? Спечіть цей святковий пляцок із незвичайними коржами із начинками: з яблуками, горіхами, родзинками і курагою.

23.03.2020 14:42

Пляцок “Празниковий”

Форма 24Х34 см. Тісто: 3 скл. борошна, 300 г маргарину або масла, 3 жовтки, 4 ст. ложки сметани.

Замісити тісто, розділити на 6 частин і поставити в холодильник на 2 год (можна на ніч).

Начинка 1: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 скл. волоських горіхів (січених).

Начинку викласти на розкочений пласт тіста, накрити другим пластом, поколоти вилкою і випікати до готовності при 180 градусах приблизно 30 хв. Так само зробити з іншими начинками.

Начинка 2: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г різаної кураги, 100 г родзинок. Курагу і родзинки запарити окропом, коли охолоне злити воду і висушити паперовим рушником.

Начинка 3: 3 білки, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 3-4 яблука (нарізати слайсами).

Крем: 1б. сирого згущеного молока, 400 гр. масла (усе має бути кімнатної температури). Масло збити до пишності, поступово ввести згущене молоко.

Автор рецепту – Іра Татарин. Пекла і фотографувала Оксана Новіцька. Замовити десерти у цієї господині можна тут