Кухня Поради

Олію краще замінити салом

Ми звикли вважати, що смажене сало – дуже шкідливий продукт, набагато гірший за олію. Але вчені іншої думки.

15.06.2018 11:05

Британські вчені прийшли до висновку, що їжа, приготовлена на соняшниковій, кукурудзяній або соєвій олії, може посприяти розвитку різних форм раку і виникненню проблем із роботою мозку.

Причиною цього є альдегіди, які виділяє олія при нагріванні. Замість неї фахівці пропонують використовувати сало, вершкове масло або оливкову олію.

Так, професор Мартін Грутвельд з університету Де Монтфорт дослідив, що рівень токсичних речовин у смаженій на олії рибі із картоплею фрі у 100–200 разів перевищує допустиму норму.