Кухня Рецепти

Морква маринована

Якщо є багато дрібної моркви, цей рецепт – те, що вам треба. Мінімум клопоту – і у вас буде смачна заготовка на зиму.

20.06.2018 12:07

Морква маринована

Морква. Для маринаду: вода 1 л, сіль 30 г, цукор 50-60 г і оцтова кислота 80%-ї концентрації 25-30 г.

  • Дрібну почищену моркву маринувати цілою, а велику нарізати кружальцями завтовшки 3-5 мм чи фігурними брусочками.
  • Підготовлену моркву бланшувати у воді, нагрітій до 90 °С, протягом 2-3 хв., охолодити проточною водою і вкласти у банки. Наповнені банки залити гарячим (температура, не нижче 90 °С) маринадом.
  • На одну банку місткістю 0,5 л витрачається близько 220 г маринаду.
  • Маринад: до необхідної кількості води додати сіль і цукор, суміш кип’ятити 10-15 хв, профільтрувати через три-чотири шари марлі, знову довести розчин до кипіння і влити у нього оцтову кислоту.
  • Після охолодження банки закрити і зберігати на холоді.
  • Добре маринувати моркву з часником. Для цього моркву, вимиту і порізану на кубики, кружальця чи зірочки, змішати з дрібно нарізаним часником. На 1 кг моркви 100-200 г часнику, додати 150-200 г рафінованої олії, усе ретельно перемішати, заливають гарячим маринадом.
  • Для тривалого зберігання моркву можна закупорити герметично, попередньо простерилізувавши півлітрові банки 15 хв, літрові – 20 хв.