Морква маринована
Морква. Для маринаду: вода 1 л, сіль 30 г, цукор 50-60 г і оцтова кислота 80%-ї концентрації 25-30 г.
- Дрібну почищену моркву маринувати цілою, а велику нарізати кружальцями завтовшки 3-5 мм чи фігурними брусочками.
- Підготовлену моркву бланшувати у воді, нагрітій до 90 °С, протягом 2-3 хв., охолодити проточною водою і вкласти у банки. Наповнені банки залити гарячим (температура, не нижче 90 °С) маринадом.
- На одну банку місткістю 0,5 л витрачається близько 220 г маринаду.
- Маринад: до необхідної кількості води додати сіль і цукор, суміш кип’ятити 10-15 хв, профільтрувати через три-чотири шари марлі, знову довести розчин до кипіння і влити у нього оцтову кислоту.
- Після охолодження банки закрити і зберігати на холоді.
- Добре маринувати моркву з часником. Для цього моркву, вимиту і порізану на кубики, кружальця чи зірочки, змішати з дрібно нарізаним часником. На 1 кг моркви 100-200 г часнику, додати 150-200 г рафінованої олії, усе ретельно перемішати, заливають гарячим маринадом.
- Для тривалого зберігання моркву можна закупорити герметично, попередньо простерилізувавши півлітрові банки 15 хв, літрові – 20 хв.
Post Views: 42