Кухня Рецепти

Ліниві грибні вареники з картопляного тіста

Запечені ліниві вареники стануть несподіванкою для ваших гостей. Така страва стовідсотково повинна бути у святковому пісному меню.

28.02.2017 21:09

Інгредієнти:
4 картоплини, 250 г борошна, 1 цибулина, 400 г грибів, 4 ч. ложки соєвого соусу, 2 помідори, 1 баклажан, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 скл. води, по 1 ч. ложці сушеного базиліку і сушеного часнику, сіль.

Відварити картоплю, злити воду, потовкти. Додати в пюре борошно, вимісити, щоб вийшло еластичне тісто. Залишити тісто відпочити. Приготувати начинку. Цибулину нарізати і обсмажити на олії, додати нарізані гриби і обсмажити до готовності, наприкінці додати 2 ч. ложки соєвого соусу, остудити. Розкачати тісто тонким пластом і викласти на нього грибну начинку. Скрутити рулетом. Нарізати невеликими шматками і викласти у змащену олією форму розрізом донизу.

Нарізати тонкими кружальцями помідори і баклажан (посолити, залишити на 10 хв, сполоснути під проточною водою) і покласти на рулетики. Змішати в воді томатну пасту, сушені базилік та часник, соєвий соус і сіль до смаку. Вилити соус на рулети, закрити зверху фольгою і випікати за температури 190 ˚С 40 хв. За 10 хв до готовності зняти фольгу. Дістати з духовки, присипати зеленою.