Як законсервувати горошок на зиму: чотири перевірені рецепти

Домашній консервований горошок дуже смачний! Аби банки не вибухнули, а горошок був м'яким, для вас ми зібрали перевірені рецепти консервації: з оцтом, лимонною кислотою та аспірином.

Рецепт 1. З попереднім відварюванням

У киплячу солону воду (1 ст. ложка на 1 л води) покласти зелений горошок, кип’ятити 2–3 хв, вийняти шумівкою, розкласти у банки. У розсіл (у якому варився горошок) додати лимонної кислоти (0,7 ч. ложки на 1 л), довести до кипіння і залити горошок. Стерилізувати банки (0,5–0,7 л) 30 хв, закрутити і загорнути у ковдру. Розсіл у банці не мутніє, і ніколи банки не стріляють, навіть у квартирі.

Рецепт 2. З лимонною кислотою

Очищений зелений горошок промити під проточною водою, занурити на 5 хв в киплячу солону воду (на 1 л води – 1-1,5 ст. ложки солі, має бути солона, як на макарони), дістати горошок, розкласти у стерильні банки (0,5 л), в кожну банку покласти 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, залити до верху підсоленою водою, в якій приварювали горошок. Стерилізувати 1-1,5 год, закрутити.

Рецепт 3. З оцтом

Маринад: 2 л води, 2 ст. ложки без чубка солі, 3 ст. ложки цукру, 100 г оцту (9%). Горошок відварити до готовності, промити під холодною водою. Скласти у банки і залити теплим маринадом. 2 л води, 2 ст. ложки без чубка солі, 3 ст. ложки цукру, 100 г оцту (9%) закип’ятити, охолодити до теплого. Стерилізувати банки 0,5 л 30 хв, закрутити.

Рецепт 4. З аспірином

3-літрова банку очищеного зеленого горошку. Маринад: 2 л води, 100 г солі, 100 г цукру, 100 г оцту.

Горошок проварити 25 хв. Тим часом підготувати крижану воду. Горошок процідити й опустити у цю крижану воду. Зварити маринад із вказаних продуктів, проварити горошок у цьому маринаді 10 хв, розкласти у стерильні банки, залити киплячим маринадом. У кожну банку (0,5 л) покласти по 0,5 таблетки аспірину. Банки перевернути і вкутати.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook