Кухня Рецепти

Лікер “Лімончіно”

Я вже багато років готую цей лимонний лікер, схожий на “Лімончелло”. І з досвіду можу сказати, що чим довше стоїть спирт зі шкірками лимона, тим кращий виходить лікер. І колір, і смак дуже насичений!

24.06.2019 16:45

Лікер “Лімончіно”

1 л спирту, 6 лимонів необроблених хімією (потрібна тільки тоненько зрізана шкірка), 800 г цукру, 1 л води.

Зрізати акуратно шкірку з лимонів і залити її спиртом, поставити в прохолодне темне місце на 40 днів. З часом шкірка з лимону стає білою, а спирт стає лимонного кольору, увібравши смак лимону. Відтак заварити воду з цукром, остудити, процідити спирт від шкірок і змішати його з сиропом. Розлити в пляшки. Вживати, попередньо охолодивши в морозильнику.

Рецептом поділилася Ольга Борис