На фуршет і кенді-бар – кольорове желе в стаканчиках

Скуштуйте веселку! Приготування кольорового желе у порційних стаканчиках займає трохи часу, але в результаті це дуже смачно і на столі просто вау!

Кольорове желе в стаканчиках

На 20-22 стаканчики по 100 мл: 5 желе різних кольорів розвести кожне в 350 мл води, можна і в 300 мл, 0,5 л вершків 36%, 0,5 л молока, 250 г цукру або до смаку, 16 г желатину, 8 ст. ложок води.
Желе розвести гарячою водою, охолодити, розлити по стаканчиках (на 20 шт. буде по 2 ст. ложки трошки не повні, десь по 12 г на стаканчик). Поставити в холодильник, щоб застигло. Тим часом розвести друге желе, охолодити.
4 гр. желатину залити 2 ст. ложки води, щоб набух. Окремо в каструльку налити 125 г вершків і 125 г молока, додати 60 г цукру, можна також трошки ванільного цукру, перемішати. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Не кип’ятити. Зняти з вогню. Додати желатин і гарно перемішати. Можна додати набухлий желатин і мішати до його розчинення. Я ставлю на декілька секунд в мікрохвильовку, щоб він розчинився. Охолодити.
Дістати стаканчики з желе з холодильника, розлити зверху молочну суміш. Поставити в холодильник, щоб застигло.
На застигле молочне желе виливаємо охолоджене желе іншого кольору. Поставити в холодильник. Тим часом знову розвести желе, щоб схололо, і приготувати вершково-молочне.
Кожний наступний шар вилити на вже застиглий попередній. Таким чином виходить 5 желе різних кольорів і 4 прошарки желе вершково-молочних.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook