Кухня Рецепти

Легендарний шоколадний бісквіт на один, два, три від Енді Шефа. Цей рецепт має бути в кожному записнику!

Цей рецепт має бути у записнику кожної господині. Якщо у вас ще нема – збережіть і він стане вашим улюбленим! Виходить дуже пишний вологий шоколадний бісквіт, який смачно їсти навіть без крему! А якщо треба, його легко розрізати і перетворити у торт!

28.11.2019 15:55

Шоколадний бісквіт на один, два, три від Енді Шефа

240 г борошна, 1,5 ч. ложки соди, 1 ч. ложка солі, 65 г какао, 200–300 г цукру, 2 яйця, 60 г масла або маргарину, 60 г олії, 1 ч. ложка ванільного цукру, 260 мл молока, 1 ст. ложка оцту (5%). Форма 16-20 см. На форму 24 см готувати 2–3 порції.

Змішати всі сухі складники, додати яйця, м’яке масло або маргарин, олію, молоко. Можна давати щось одне – або саме масло, або саму олію. Все добре збити міксером до однорідності, додати оцет, дуже швидко і коротко збити. Налити тісто у змащену маслом і застелену пергаментом форму (не більше, ніж на половину, бо сильно росте). Випікати три 160 ОС 50–90 хв. Перші 40 хв духовку не відкривати. Пекти до сухої зубочистки. Можна пекти у мультиварці (з однієї порції виходить бісквіт приблизно 6 см заввишки). Щойно корж відстане від стінок, перевернути його догори дном на решітку, дати повністю охолонути. Корж обгорнути харчовою плівкою, покласти в холодильник на 4 год–2 доби – тоді буде ще смачніший.

Можна перемащувати будь-яким кремом, додати вишні, горіхи, чорнослив, ягоди, шоколад, карамель тощо, або просто полити зверху помадкою. Спекти тісто на великому деко і порізати на тістечка. Зробити торт “П’яна вишня”, “Панчо”, зробити основу під заливний чізкейк. Спекти мафіни.

До речі, пекти можна і без какао, тільки треба додати на 65 г більше борошна. Виходить також пишний і гарний бісквіт!