Лайфхаки для кухні. Корисні поради для господинь

Невеликі побутові хитрощі або лайфхаки для кухні допоможуть полегшити готування, прибирання, в цілому життя багатьом господиням. Цікаві рішення для інтер’єру, приготування і багато іншого.

Кухонні лайфхаки для економії простору

Важливо мати на кухні достатню кількість простору, щоб розмістити всю необхідну техніку, при цьому залишити місце під готування.

Список корисних лайфхаків для економії простору:

  • Щоб розмістити кухонне приладдя, використовуйте спеціальний стенд для інструментів.
  • Якщо не вистачає робочої поверхні, то задійте раковину, поставивши на неї обробну дошку.
  • Замість ящика в тумбі, яким ви рідко користуєтеся, додайте тримач для паперових рушників.
  • Закріпіть на стіні магнітну смугу для ножів, вона значно звільнить місце без ремонту.
  • На зворотний бік дверей шафок повісьте невеликі пластикові корзини для зберігання дрібниць.
  • Під стелею спорудіть полиці і розмістіть там приладдя, яке рідко використовується.
  • Розмістіть на кухні сервірувальні тарілки, які обертаються, це значно економить простір.

Лайфхаки для їжі

Є безліч хитрощів, що дозволяють, наприклад, швидко очистити, порізати продукти, розм’якшити різні жири та ін.

Перелік лайфхаків для їжі:

  • Перевіряйте свіжість яєць ось так: опустіть продукт в ємність з водою, свіже яйце буде лежати на дні, тижневої давності – спливе нагору тупим кінцем, яйце у віці 2-3 тижні – стане перпендикулярно дну, старе – спливе на поверхню.
  • Щоб витягти з лимона максимальну кількість соку, прокатайте його рукою по твердій поверхні.
  • Щоб келих з вином став прохолодним, при цьому нерозбавленим, замість льоду покладіть кілька заморожених виноградинок.
  • За допомогою столової ложки почистіть химерний за формою імбир.
  • Складіть часник в ємність, щільно закрийте, добре струсіть – велика частина лушпиння відпаде сама при цій маніпуляції.
  • Щоб не втекло молоко, покладіть на каструлю дерев’яну ложку.
  • Одночасно розріжте кілька помідорів черрі за допомогою двох кришок або двох тарілок. Овочі покладіть між ними, легко притисніть і розріжте поперек.
  • Свіжість печива зберігається довше, якщо воно лежить разом з частинкою яблука.
  • Вершкове масло розм’якшується за допомогою скляного келиха. Для цього келих потрібно потримати кілька хвилин під гарячою водою, після чого накрити ним шматочок масла.
  • Багато господинь стикаються з такою проблемою, як шкаралупа в щойно розбитому яйці. Діставайте шкарлупки мокрими пальцями, частинки легко до них прилипнуть.
  • Використовуйте зубну нитку, щоб розрізати пиріг. Це альтернативний спосіб нарізати десерти, м’які сири без ножа. Щоб не зіпсувати смак страви, використовуйте нитки без запаху.
  • Вичавлюйте лимонний сік, використовуючи щипці, які можна знайти практично на кожній кухні.

Поради для прибирання

Існують і лайфхаки для господинь, які допоможуть швидше і ефективніше впоратися з прибиранням будинку:

  • Якщо погано очищати дошку для нарізвння, то в ній будуть розмножуватися бактерії. Щоб цьому запобігти, розріжте навпіл лимон, зріз вмочіть у сіль, добре натріть ним дошку, прополощіть.
  • Звичайна кухонна сіль допомагає очищати нагар зі сковорідок, накип всередині чайника.
  • При частому використанні або при підборі неправильних засобів для чищення вироби з нержавіючої сталі стають тьмяними. Щоб повернути їм блиск, змішайте воду з оцтом в рівних пропорціях, розпиліть розчин на поверхні і протріть.

Ідеї для зберігання продуктів

Лайфкахи, що спрощують зберігання продуктів на кухні:

  • Якщо ви часто користуєтеся крупами або макаронними виробами, то розмістіть на стіні ряд продовольчих контейнерів.
  • Закріпіть канцелярські прищіпки на решітці холодильника і складайте пляшки, не боячись, що вони скотяться і розіб’ються, нашкодять іншим продуктам.
  • Тримайте в морозилці невелику кількість пельменів, вареників в пакетах, це допоможе в ситуації, коли зовсім немає часу на готування.
  • Зберігайте заморожені овочі, це дозволить швидко приготувати гарнір або овочевий суп.
  • Картонний лоток для яєць допоможе у зберіганні упаковок з кетчупом і гірчицею.
  • Прозорі контейнери для продуктів допоможуть організувати зберігання в холодильнику, потрібний інгредієнт або страву не потрібно буде шукати по всіх контейнерах.
  • Щоб зберегти свіжість бананів, щільно обмотайте корінець харчовою плівкою.
  • Щоб яйця довше залишалися свіжими, перед відправкою в холодильник змастіть їх рослинною олією.
  • Не викидайте злегка мляву зелень, її можна використовувати, знаючи такий секрет: дрібно наріжте зелень, складіть у форми для льоду, залийте оливковою олією або розтопленим вершковим маслом, заморозьте. Кубики надалі застосовуйте в ролі заправки для супів, салатів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook