Кисіль із сушеної шипшини. Не тільки смачний, а й дуже корисний!

А ви знаєте, що шипшина містить у 20 разів більше вітаміну С, ніж апельсин? Він піднімає імунітет, тонізує, зміцнює судини і позитивно впливає на обмін речовин. Найчастіше із шипшини роблять настій. Пропонуємо приготувати щось смачніше.

1 л води, 100 г шипшини (3–4 ст. ложки), 4 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки крохмалю.

Шипшину потовкти молотком для відбивних, залити холодною водою (0,7 л), настояти 20 хв (щоб трохи розм’якли), проварити 10 хв і перелити у термос. Настояти ніч. Процідити через сито, додати цукор, довести до кипіння. У склянці холодної води розчинити крохмаль і, постійно помішуючи, тонкою цівкою влити його у киплячий настій. Довести до кипіння і вимкнути вогонь, накрити кришкою й охолодити до кімнатної температури.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook