Кухня Поради

Консервований щавель на зиму. Без солі, без варіння, без стерилізації! І кришки ніколи не зриває!

Спершу здається, що так просто бути не може! Але я цим рецептом користуюся багато років. Закриваю щавель на зиму без солі, варіння і стерилізації – і банки ніколи не звиваються!

25.06.2020 14:29

Щавель консервований на зиму

Завжди закриваю щавель на зиму таким способом: гарненько мию, ріжу (як на борщ), наповнюю банки, заливаю водою із колодязя або холодною питною (скільки влізе в банку) і закатую металевою кришкою. Все! Без солі, без варіння, без стерилізації! Банки ставлю в погріб! Роблю так кожен рік. Щавлева кислота – чудовий консервант, тому щавель не псується!

Рецепт Галини Плужної