Ідеальне заварне тісто для вареників і пельменів

Тісто виходить м’яке і слухняне, легко розкочується. Після заморожування вареники не розварюються.

Інгредієнти:
3 скл. борошна, 1,5 скл. води, 1 яйце, 3 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки солі.

1,5 скл. борошна з сіллю пересіяти у глибоку миску, зробити заглиблення, налити олію. В олію вилити киплячу воду, перемішати до однорідності. Дати трохи охолонути (5 хв). Окремо злегка збити яйце, влити його в гаряче тісто, перемішати. Спершу тісто розділиться на ковзкі шматочки, але з часом вони з’єднаються. Висипати решту борошна на стіл, викласти тісто, вимісити. Накрити вологим рушником, залишити на 1 год.

Тісто виходить м’яке і слухняне, легко розкочується. Після заморожування вареники не розварюються.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook