Плавлений сир більше не купую – роблю сама! Вдається один в один, як магазинний. Навіть ще смачніший і абсолютно натуральний!
Домашній плавлений сир типу янтар
500 г сиру, 0,5 скл. молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 ч. ложки соди, сіль, спеції.
- Сир розтерти з содою, додати молоко і ретельно розмішати. Нагріти сир в неемальованій каструлі на малому вогні, постійно помішуючи.
- Коли суміш почне поступово плавитися, додати масло і на бажання сіль або інші спеції. Постійно помішувати, поки сир повністю не розчиниться.
- Ще гарячим розлити сир у баночки і поставити у холодильник на кілька годин.
- Якщо сир після деякого часу нагрівання розшарувався (у центрі утворився згусток, а масло, молоко і сироватка відійшли), достатньо відцідити згусток, додати до нього ще трошки соди і продовжувати нагрівати. Сир поступово почне плавитися знову. У процесі плавлення порціями додавати всю рідину, що відшарувалася. Сир її поглине.
- У готовий сир можна додати посіченої зелені, вичавленого часнику.
Радимо також інші рецепти домашнього сиру:
- Маскарпоне або крем-сир із кефіру в домашніх умовах
- Найкращий домашній сир – із кислого молока “У банці”. Часто роблю такий дітям!
Post Views: 83