Кухня Рецепти

Домашні в’ялені вишні. Набагато смачніші, ніж консервовані чи морожені

В’ялені вишні набагато смачніші за консервовані чи морожені. Вони мають яскравий смак та аромат і не містять зайвої рідини, тому чудово підходять для приготування різних десертів. А ще їх можна їсти замість цукерок – це так смачно!

15.05.2019 15:53

В’ялені вишні

2,5 кг вишень, 1 кг цукру.

Промити вишні проточною водою. Можна замочити на 20 хв в підсоленій воді, щоб позбутися черв’ячків. Видалити кісточки, засипати цукром, дати постояти близько 5 год. Процідити, сироп вилити у велику ємність, дати закипіти, викласти ягоди в сироп, варити 10 хв, постійно помішуючи. Відцідити. Сироп можна закрутити окремо в простерилізовану банку або використовувати в якомусь десерті. Деко застелити пергаментом, викласти вишні, щоб ягоди не доторкалися одна до одної. Поставити деко в духовку, в’ялити з відкритими дверцятами 1,5 год при температурі 80 градусів. Потім знизити температуру до 50 градусів, готувати ще 2,5 год. Готові ягоди будуть м’якими, але без соку. Зберігати в банці в прохолодному місці.