Чия паска найгарніша? Правильно, ваша!

Є чотири прості способи швидко й оригінально прикрасити паску.
Для кожної жінки паска це не просто хліб, а й спосіб показати, наскільки вона вправна господиня. Тому ми й намагаємося якнайгарніше оздобити свої паски. Білковою глазур’ю і кольоровою посипкою вже нікого не здивуєш. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих способів прикрасити паски тістом і розмалювати.

ІЗ ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА найпростіше зробити прикраси. Треба відділити частину тіста, вимісити його, підсипаючи борошна, щоб стало крутим, сформувати прикраси і викласти на пасочки. Перед запіканням змастити паски із прикрасами жовтком. Мінус при випіканні прикраси можуть сильно вирости, «сповзти». Плюс будуть того ж кольору, що й паска. Можна паски прикрасити жайворонками або спекти їх окремо. Гарно вдаються квіти, хрестики, смужки із насічками.

ІЗ ПРІСНОГО ТІСТА. Треба 0,5 скл. борошна, 3 ст. ложки води, замісити тісто, як пластилін, змащуючи руки оліею. Розкачати тоненький пласт (1–3 мм), сформувати прикраси. Таке тісто при випіканні залишаеться білим, повністю зберігає форму. Вдаються будь-які найменші деталі.

ЗІ ЗДОБНОГО ТІСТА прикраси будуть такого ж кольору, як паски. Для такого тіста треба 150 г борошна, 30 г маргарину, 1 ст. ложка сметани, 20 г цукру, 1 яйце (можна зробити кольо- ровим). Замісити, через 15 хв сформувати прикраси. Вийняти з форм спечені паски, змастити жовтком, розкласти прикраси, ще раз змастити жовтком і поставити в духовку на 7–10 хв (200 °С). Знову змастити жовтком або гарячою молочно-цукровою глазур’ю (2 ст. ложки молока і 2 ст. ложки цукру проварити кілька хвилин), що дасть блиск. Можна посипати посипкою; спекти окремо і прикріпити за допомогою сирого білка. Вдаються троянди, колоски, листочки.

КОЛЬОРОВА. Для глазурі треба: 2 білки, 1 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка лимонного соку, сік буряка і моркви, куркума, какао. Збити білки до стійкої піни, поступово ввести пудру, насамкінець додати лимонний сік. Частину глазурі відділити і зафарбувати. Спекти паски без декору, гарячими змастити білою білковою глазур’ю. На неї накрапати кольорову глазур і за допомогою палички зробити розводи.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook