Здоров'я та краса Поради

Чим корисна хурма і кому її їсти не варто

Хурма багата на вітаміни та мікроелементи. Вона корисна при деяких захворюваннях щитопдібної залози, печінки і нирок, попереджує серцево-судинні та онкологічні хвороби, але може нашкодити травленню, якщо її “неправильно” їсти.

Хурма містить вітаміни А, С і Р, кальцій, магній, фосфор, залізо, йод та інші мікроелементи.

Кому корисно їсти хурму

  • Цей фрукт буде корисним для людей, які маю захворювання щитоподібної залози, що супроводжуються низьким рівнем йоду в організмі.
  • Завдяки високому вмісту пектину хурму корисно їсти людям із розладами травлення, захворюваннями шлунка, печінки і нирок.
  • Хурма зміцнює очний м’яз і серцево-судинну систему, а також заспокоює нервову систему.
  • Завдяки високому вмісту заліза її корисно їсти людям із низьким гемоглобіном.
  • Хурма знижує ймовірність появи ракових клітин.
  • Вживанти хурму рекомендовано вагітним.
  • При кашлі та застуді добре полоскати горло соком одного стиглого плоду, розведеного в 100 грамах теплої води.

Вам не варто їсти хурму, якщо…

З обережністю вживати хурму потрібно людям із цукровим діабетом, із надлишком йоду в організмі. Якщо хурми з’їсти забагато, можливий розлад травлення. Хурму не варто давати дітям до трьох років та людям, які мають складні захворювання кишківника, виразку шлунку та у післяопераційний період. Також вона може викликати алергічну реакцію.

Як “првильно” їсти хурму

Упродовж дня не варто їсти більше 2 плодів хурми. І в жодному разі їх не можна запивати водою або молоком, щоб не спровокувати діарею.