Чому варені яйця найкорисніші?

Яйця можна смажити або готувати пашот, проте саме варіння є найкориснішим. У цьому переконані дієтологи. А вам смакує "круте" яйце на сніданок?

Під час варіння яєць білок залишається всередині шкаралупи, а жовток — усередині білка. Це забезпечує максимальне збереження усіх поживних речовин і смакових властивостей. Яйце, зварене круто, запобігає захворюванням, допомагає залишатися у формі і покращує загальний стан здоров’я.

«Круте» яйце чи яєчня на сніданок?

Поживність яєць напряму залежить від способу їх приготування. Смаження додає у раціон більше калорій, ніж звичайне варіння. Одне велике яйце містить близько 80 калорій, але якщо ви смажите його на вершковому маслі або рослинній олії, кількість калорій збільшується. Тому надавайте перевагу саме вареним яйцям, щоб не вживати зайвих калорій і жиру.

Яка поживна цінність «крутого» яйця?

Одне варене яйце забезпечує організм різними мінералами – селеном, фосфором, холіном, кальцієм і цинком. Це також джерело вітамінів А, В, D, Е і К. Оскільки у яйцях багато білка і мало жиру, їх часто вживають спортсмени. Так вони  поповнюють запаси протеїну в організмі.

Чому «круті» яйця допомагають схуднути?

Оскільки під час дієти необхідно знизити калорійність щоденного раціону, але при цьому зберегти м’язову масу, яйця, зварені круто, є незамінним продуктом. Тому сміливо включайте їх у меню під час схуднення. У яйцях достатньо протеїну, щоб ви були ситими і не під’їдали між плановими прийомами їжі. Дієтологи  також довели, що вживання яєць на сніданок призводить до меншого споживання калорій протягом усього дня.

Круті яйця незамінні під час  активних занять спортом. Адже білок допомагає відновити м’язи після розривів, травм або перенапруження унаслідок надмірної фізичної активності. Інша корисна для схуднення властивість — наявність у яйцях селену і вітаміну B. Селен підтримує функціонування щитовидної залози, а вітамін B — метаболічні процеси в організмі.

Чому яйця, зварені круто, підтримують здоров’я кісток?

До того ж яйця, зварені круто, покращують стан кісток. Вони постачають кальцій, який використовується тілом для зміцнення і ущільнення структури кісткової тканини. Часте вживання яєць допомагає зберегти кістки сильними навіть у дуже поважному віці.

Чим яйця, зварені круто, і зміцнюють серце?

Досі між дієтологами тривають суперечки щодо високого вмісту холестерину у яйцях. Справді, яйця можуть підвищувати рівень цієї речовини в організмі людини. Існує два типи холестерину: HDL і LDL. Перший корисний для загального здоров’я і саме він важливий, коли ви їсте яйця. Деякі дослідження дієтологів навіть виявили, що вони сприяють зміні структури холестерину LDL (або поганого), тому зменшують ризик виникнення серцевих хвороб.

Яким чином “круті” яйця роблять профілактику захворювань?

З інших поживних речовин, що містяться у яйцях, можна назвати цинк і холін. Цинк — елемент, що сприяє поліпшенню роботи клітин імунної системи, що захищає нас від хвороб. Холін також є цінною речовиною і пов’язаний зі створенням більшої кількості клітин. До корисних властивостей яєць, зварених круто, дієтологи також відносять поліпшення інтелектуальних здібностей, підвищення рівня енергії, зниження кров’яного тиску і запобігання онкологічних захворювань.0

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook