Кухня Рецепти

“Бухти з борувками”: розкішний чеський пиріг з чорницею (лохиною, смородиною)

Пиріг з чорницею – традиційна випічка у Чехії. Усі чеські бабусі печуть такі пироги своїм онукам. Вони розкішні: красиві і смачні. Готується пиріг на йогурті, з сиром і хрумкою ягідною посипкою.

13.06.2019 15:11

Розкішний чеський пиріг з чорницею

Тісто: 350 г борошна, 12 г розпушувача, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 250 мл йогурту (густого), 2 яйця. Начинка: 500 г сиру, 3 яйця, 75 г цукру (+2 ст. ложки),0,5 л чорниці, дрібка солі. Посипка: 100 г цукру, 100 г борошна, 100 г масла, 200 г чорниці, 3 ст. ложки цукрової пудри. Форма 25Х35 см.

Чорницю помити, обсушити на рушнику (обережно: сильно все зафарбовує!), посипати 2 ст. ложками цукру, струсити. У миску просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор, ваніль, перемішати. Окремо збити віничком густий йогурт і яйця. Усе ретельно змішати. Виходить густе тягуче тісто. Дно форми застелити пекарським папером, вилити тісто, розрівняти.

Начинка: білки збити з дрібкою солі до густої піни, додати цукор, збити до стійкості. Сир змішати з жовтками, акуратно ввести збиті білки, перемішати ложкою. За потреби, підсолодити.

Посипка: змішати борошно, цукор, м’яке масло, перетерти руками на крихту.

Сирну начинку викласти на тісто, насипати на неї чорницю, а зверху – посипку. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 40-50 хв. Залишити у формі до повного остигання. Охололий пиріг посипати свіжими ягодами і цукровою пудрою.

Рецептом поділилася Наталя